Internet

Co se stane, když montáž nábytku svěříte profesionálům


Proč raději svěřit montáž nově zakoupeného či staršího nábytku stěhovací firmě, která tyto práce provádí běžně, a má za sebou řadu zkušeností?

Pád desek na zem – montážní návody u zakoupeného nábytku sice mohou být zřetelné a jasné, ale z návodu se nedozvíte, jak desky uchopit, kde je opřít, a například u montáže velké skříně vám neporadí, zda máte nábytek sestavovat na výšku ve stoje nebo jej položit na podlahu a teprve po sestavení jej zvednout. Může se pak stát, že vám v některých situacích vypadne deska z rukou a zřítí se k zemi. Může se od ní odštípnout roh, nebo vám deska způsobí bolestivé zranění chodidla, například zlomeninu prstních kůstek. Svěříte-li tuto práci profesionálům, nemusíte se těchto komplikací obávat.

nábytek v ložnici

Záměna dílů – návody k montáži nábytku jsou zhotoveny pouze ve formě nákresu a zpravidla neobsahují žádné fotografie, aby se ušetřilo na výrobních nákladech. Může se pak stát, že některý návod není natolik srozumitelný a jednoznačný, že mezi sebou zaměníte velmi podobné díly a provrtáte desky či latě vrutem ve špatném místě. Toto by se profesionálům stát nemělo, a pokud ano, pak jde náhrada škody na jejich vrub.

moderní kuchyně

Neprojede vrut skrze desku – v návodu k montáži nábytku v Praze není nikdy uvedeno, jak velkou silou máte tlačit při dotahování montážních vrutů, aby neprojely skrze desku na druhou stranu. Otvory pro vruty jsou sice předvrtané strojem na výrobní lince, ale vzhledem k odlišné struktuře tvrdosti dřeva v letokruzích je třeba pracovat s citem, protože zatímco někde se vruty téměř protáčí a jen stěží prostupují dřevem, jinde jím proklouznou jako po másle. Pokud práci nevěnujete patřičnou pozornost, některé vruty mohou poškodit například horní desku stolu a tím ji znehodnotit. Profesionálové si toho jsou vědomi, ale nezkušený amatér si tak může přivodit problém.